Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

Felhőcirkusz unplugged


Jurányi Ház

2017. november 11. 11:00

Felhőcirkusz a beteg gyermekekért Cirkusz és tánc Weöres Sándor gyermekversei nyomán

Juhász Kata Társulata nagysikerű Felhőcirkusz című előadásával a budai fekvőbeteg gyermekek ellátását támogatja. A Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadással az alkotók a 3-10 éves korosztályhoz kívánnak szólni. A táncot, újcirkuszt és zenét ötvöző produkció képekkel, mozgással, élőzenével mesél gyereknézőinek. A darab legközelebb október 8-án, majd november 11-én a Jurányi Házban lesz látható. Az előadásra speciális, támogatói jegyek válthatók, melyekkel a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját segíthetik.

Tissue-n pörgő akrobaták, kalandok gólyalábon és békatalpon, élőzene és egy varázslatos, felhők közötti utazás.  Weöres Sándor Déli felhők című versének szereplőjéhez, a nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba.

Október 8-án és november 11-én a Jurányi Házban a Felhőcirkuszt a beteg gyermekek ellátásának javításáért játsszák. Speciális jegyek vásárlásával a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját támogathatják. Az Aprónép Alapítvány Buda egyetlen gyermek fekvőbeteg-szakellátó intézményét, a a Szent János Kórházat segíti műszerek vásárlásával, valamint a fekvőbeteg gyermekek komfortérzetét javító eszközök beszerzésével és szolgáltatások támogatásával.
 
„Juhász Kata nemcsak az irodalmi impulzust tudja a tánc, cirkusz és zene nyelvére sikeresen lefordítani, de rátalál arra a módra, hangnemre, struktúrára is, amivel mindez a gyerekek számára érthető és élvezhető lehet, és közben a szülő sem érzi magát matiné előadáson.” – jellemezte az előadást Maul Ágnes egy korábbi kritikában. Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a Déli Felhők, a Vásár, a Ha a világ rigó lenne, a Csiribiri, A tündér, A birka-iskola vagy a Sehallselát Dömötör, nem hangzanak el az előadásban, hanem a darab képeit, dramaturgiáját ihlették. „A tarka ruhás Katóka (Daragó Dorina) és a hófehér ruhás felhőcirkuszi társulat a mozgás, a ritmus, a zene – no és néhány jól megválasztott kellék, pl. békatalpak, felcsatolható malacorr – segítségével hoznak létre egy tornateremnyi weöresi mikrokozmoszt. Szárnyat igéznek a malacra, és közben maguk is nagyon jól szórakoznak.”

A Jurányi Házban látható unplugged változat különlegessége, hogy az előadás a nézőkhöz egészen közel, természetes fénynél, hangosítás nélkül játszódik, egy egyszerű táncstúdióban,  hatása ettől sokkal intimebb, emberközelibb. Az előadás élő zenéjét hegedűn Tijana Stanković, ütőkön Ölvedi Gábor, csellón Kertész Endre kíséri. A nagyszerű artisták, Zoletnik Sophie és Valkó Bence, az ifjú tehetséges táncművész, Daragó Dorina tánccal, cirkusszal a zenészekkel együtt mesél nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak.


Az Aulea Alapítvány bemutatja:
Juhász Kata Társulat
 
FELHŐCIRKUSZ Unplugged
TÁNC és CIRKUSZ élőzenével

3 éves kortól - 50 perc

Az előadások kezdete és helyszíne:
2017. október 08.,  11 óra
2017. november 11.,  11 óra

Jurányi Ház, Grabó Stúdió
Cím: 1027 Budapest, Jurányi u. 1-3. IV. emelet

Jegyár: 1200 Ft
Az előadásra 5200 Ft-os jegyek vásárlása is lehetséges, melynek jegyáron felüli részével az Aprónép Alapítványt támogatják. Az Aprónép Alapítvány Buda egyetlen gyermek fekvőbeteg-szakellátó intézményét, a Szent János Kórházat segíti műszerek vásárlásával, valamint a fekvőbeteg gyermekek komfortérzetét  javító eszközök beszerzésével és szolgáltatások támogatásával.

Jegyvásárlás: a helyszínen az előadás előtt 30 perccel
Jegyfoglalás: e-mailben a jegyfoglalas.aulea@gmail.com címen lehetséges. 

Alkotók, előadók:
Daragó Dorina - tánc
Zoletnik Sophie - tánc, akrobatika
Valkó Bence – tánc, akrobatika
Kertész Endre - cselló
Tijana Stanković- hegedű
Ölvedi Gábor – ütősök

Zenei vezető: Kertész Endre
Dramaturgia: Budaházi Attila
Koreográfia: Juhász Kata

Az előadás után szülői felügyelettel, saját felelősségre az eszközöket ki is lehet próbálni.

Támogatók: EMMI, NKA, Aulea Alapítvány, Art Quarter Budapest, Műhely Alapítvány

Az előadás trailere: https://vimeo.com/174341592